Blogiarhiiv

pühapäev, 18. november 2012

Reklaamfilmid valmis! Mis edasi?


Sirvisin ajalehti ja "Läänlane" teavitas nii:

http://www.laanlane.ee/article/haapsalut-ja-l%C3%A4%C3%A4nemaad-tutvustavad-neljas-keeles-videod

Kena! Kuidas neid nüüd viia sihtgrupini? Eelkõige välisturistini. Tundub, et meil tehtud selliseid tutvustavaid filme üksjagu!? Ma ei pea siin liberaalset maailmavaadet tutvustavat seriaali, vaid ikka Eestit tutvustavat. Mis neist edasi saab?

Tänu sellele uudisele tuli mulle meelde mõte, mis torkas pähe Haapsalus Fra Mares olles. Basseinis ulpides nägin vahepeal silmanurgast registreerimisleti juures olevat ekraani. Mulle tundus, et seal tuli pideva kordusena mingi spa-tutvustus. Huvitav, kas Fra Mare ja ükskõik kes teine ei leia, et mingil moel vähemalt ühelt ekraanilt võiks pidevalt tulla koos oma spa, hotelli vm ettevõtte reklaamiga Eestimaad tutvustavad sellised filmiklipid? Muidugi, ärimehele võib õudusunenägusid tekitada mõte, et peab näitama teise kandi tutvustust, kus konkurendidki sees! Aga vastupidiselt mõeldes - teine tutvustab ju ka sind!? Meil on ju olemas Lääne Turism ja teised. Levitagem selliseid filme üle Eesti. Näidakem neid lisaks eelpoolmainituile lennujaamas, Balti jaamas, Tartu vaksalis, sadamates, lennukites....!?

Muidugi võiks meil olla oma riiklik taevakanal, aga sellele vist siin riigis küll lootust ei ole. Ometi võimaldaks see eriti hästi tutvustada meie looduse, spade, majutuasutuste, jm kõrval ajalugu, kultuuri, muusikat jne. Aga eelkõige peaksime lihtsama asjaga hakkama saama - tekitama turistis huvi rohkem ringi vaadata ja sellega ka veelgi rohkem turismimajandust toetama!

************************

19. 11. 10225

On hea meel nentida, et suheldes Fra Mare inimestega, selgus, et nemad plaanivadki järgmisest aastast ka Läänemaa videoid tutvustama hakata. Kiiduväärt. Veelgi parem kui üle-eestilisi. Edu neile!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar